A- A A+

Kruidige Pompoensoep

Nodig:

750 g oranje pompoen met schil

1 grote ajuin

1,5 l bouillon

peper, kurkuma, curry, cayennepeper, gemberpoeder naar wens

olijfolie

150 g varkensgehakt

Bereiding:

Breng eerst de olijfolie in je pot en bak desgewenst de fijngesneden ajuin aan in de olie. Voeg de in stukken gesneden pompoen toe, alsook de bouillon. Voeg de kruiden toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken, zodat ook de schil van de pompoen goed gaar is. Mix de soep tot een glad geheel. Rol balletjes van het gehakt. Laat de balletjes nog 10 minuten koken in de soep. Smakelijk!

Voor een vegetarische soep laat je de gehaktballetjes gewoon weg. Eventueel garneer je de soep dan met kleine blokjes paprika.

 

TILIA Levensbegeleiding, F. Gaillystraat 37,2610 Wilrijk, Ligging, Tel : 03/707 21 97 Gsm : 0478/73 74 88, info@tilia-levensbeleiding.be, BTW BE0 831 617 820 , Stratenplan