A- A A+

Pastasaus van pompoen en gehakt

Nodig voor 2 à 3 personen:

750 g pompoen

250 g gehakt (rund of kip)

1 ajuintje

1 kleine paprika

olijfolie

Bereiding:

Schil en ontpit de pompoen en snijd hem in stukken. Snijd de ajuin fijn.
Verhit de olijfolie en braad de ajuin hierin aan tot hij glazig wordt. Voeg de stukken pompoen toe en 100 ml water.
Breng aan de kook en voeg kruiden naar smaak toe: peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat.
Laat de pompoen en de ajuin gaar worden. Hierna mix je hem helemaal fijn.
Bak het gehakt rul in olijfolie in een aparte pan. Snij de paprika in heel fijne blokjes.
Voeg het gehakt en de fijne blokjes paprika bij de saus en laat nog een kwartiertje pruttelen.

Deze saus is erg lekker bij pasta (ik gebruik 150 g speltpasta bij deze hoeveelheid saus).
Bestrooi met geraspte kaas voor het opdienen.
De saus kan je invriezen.

TILIA Levensbegeleiding, F. Gaillystraat 37,2610 Wilrijk, Ligging, Tel : 03/707 21 97 Gsm : 0478/73 74 88, info@tilia-levensbeleiding.be, BTW BE0 831 617 820 , Stratenplan